Offerte dakisolatie | Vergelijk 5 isolatiespecialisten

Het is zeker de moeite waard om verschillende installateurs van dakisolatie met elkaar te vergelijken. Zo kan je de leverancier uit jouw regio vinden die het beste bij je past. 

Hier vind je alle benodigde informatie om de juiste keuze te maken. 

 1. Je omschrijft de dakisolatie die je zoekt. 
 2. Wij contacteren de juiste dakisolatie plaatsers. 
 3. Jij ontvangt geheel vrijblijvend en gratis offertes. 
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type dakisolatie wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Gratis online offerte aanvragen voor dakisolatie

Via ons offerteformulier kan je online gratis offertes aanvragen voor dakisolatie. Maak hier zeker gebruik van: specialisten geven je namelijk advies en prijsvoorstellen op maat, wat ervoor zorgt dat je een goed inzicht krijgt in de mogelijke kosten, de voorwaarden en bepaalde aanbiedingen.

Experts kunnen door hun kennis en ervaring jouw situatie gedetailleerd beoordelen en je vervolgens waardevolle oplossingen aanbieden. 

Maar hoe pak ik dat aan?

De aanvraag verloopt heel eenvoudig. Eerst vul je ons offerteformulier in waarin je zo gedetailleerd mogelijk aangeeft wat de situatie van je dak is en welke veranderingen je graag zou willen zien.

Vervolgens ontvang je gratis en vrijblijvend offertes op maat van verschillende isolatiespecialisten uit jouw regio.

Tot slot kan je deze offertes gemakkelijk vergelijken en het bedrijf kiezen dat je het meeste aanspreekt en het beste aan jouw wensen beantwoordt. Vooral de prijs, voorwaarden en eventuele aanbiedingen verschillen per aannemer en zijn dus interessant om naast elkaar te leggen.

Aannemer

Hoe offertes vergelijken in 2024? 

Door meerdere offertes van specialisten te vergelijken, heb je een beter inzicht in de mogelijkheden voor jouw isolatieproject. Zowel de geschikte isolatiemethoden als -materialen worden door de deskundigen besproken. 

Bovendien krijg je ook prijsvoorstellen. Aangezien ieder bedrijf andere tarieven, voordelen en (eventuele) promoties hanteert, kan je gemakkelijk de meest voordeligste optie eruit kiezen. 

Vooral de volgende zaken hou je best in je achterhoofd wanneer je offertes beslist te vergelijken: 

 • Het type dak/woning dat geïsoleerd wordt. 
 • De oppervlakte. 
 • De techniek. 
 • De kosten voor het materiaal. 

Let op: Bij sommige specialisten wordt de prijs berekend op basis van de oppervlakte, bij anderen vormen de werkuren de leidraad voor de prijsberekening. Door offertes te vergelijken, vind je snel de voordeligste optie voor jou. 

Ontvang advies en offertes

Dakisolatie prijzen 2024

Hoeveel dakisolatie kost, hangt van meerdere factoren af zoals het soort dak, de isolatiemethode (langs binnen of buiten), het isolatiemateriaal, de dikte van het materiaal, de moeilijkheidsgraad van de werken… Bovendien bestaan de kosten voor dakisolatie uit meerdere onderdelen. Zo heb je de materiaalkosten, maar er zijn ook arbeidskosten en eventuele afwerkingskosten

Hoeveel deze soorten kosten bedragen, verschilt per situatie. Een correcte prijsinschatting kan je enkel aan de hand van offertes maken. 

Wat is de gemiddelde prijs?

Hieronder geven we toch enkele richtprijzen mee. Hou er rekening mee dat deze prijzen in de realiteit hoger of lager kunnen liggen. 

Wat kost een dak isoleren per m2?

Vandaag kost dakisolatie gemiddeld tussen de 20 en 100 euro per vierkante meter. Deze prijs bevat de plaatsingskosten, maar houdt nog geen rekening met het btw-tarief. 

Voor een dakoppervlak van 80 m² betekent dit dat je een gemiddelde prijs betaalt die tussen de 1.600 en 8.000 euro ligt. 

Wat kost PUR dakisolatie per m2?

PUR-isolatieplaten kosten gemiddeld tussen de 20 en 25 euro per vierkante meter (exclusief btw en plaatsing). 

PUR-schuim heeft een gemiddelde kostprijs die tussen de 15 en 30 euro ligt.

Heb ik recht op premies en subsidies in 2024?

Als je de isolatiewerken door een specialist laat uitvoeren, kom je (onder bepaalde voorwaarden) in aanmerking voor premies en andere financiële hulpmiddelen: 

 • Verlaagd btw-percentage van 6 %. Is je woning ouder dan 10 jaar en laat je het isoleren door een specialist? Dan heb je recht op een verlaagd btw-tarief van 6 % in plaats van 21 %. Hierdoor bespaar je al snel een aanzienlijk bedrag voor een gemiddelde woning. Ook voor de werkuren betaal je maar 6 % btw.  
 • Mijn VerbouwPremie. Wanneer je jouw dak laat isoleren door een deskundige, heb je onder bepaalde voorwaarden ook recht op de Mijn VerbouwPremie. 
 • EPC-labelpremie. Laat je niet alleen dakisolatie plaatsen, maar ook nog andere energiebesparende maatregelen? En ligt de datum van de eindfactuur van je eerste investering ten vroegste in 2021? Dan kan je ook genieten van de EPC-labelpremie. 
 • Totaalrenovatiebonus. Als de eindfactuur van je eerste investering uit 2020 of ervoor dateert, dan vraag je de Totaalrenovatiebonus aan. 

Let op: De EPC-labelpremie en Totaalrenovatiebonus kan je niet met elkaar combineren. Je kunt wel een van de twee samennemen met de Mijn VerbouwPremie. 

Goedkoopste versus duurste dakisolatie

Onderstaande tabel toont de richtprijzen voor dakisolatie: 

IsolatiemateriaalVereiste dikte Richtprijs per m² (exclusief btw en plaatsing)
Glaswol16 – 21 cm€ 10 – 20
Rotswol16 – 21 cm€ 20 – 35
Houtwol16 – 21 cm€ 20 – 25
PUR-schuim 12 – 14 cm€ 15 – 30
EPS-platen 12 – 14 cm€ 10 – 20
PUR-platen12 – 14 cm€ 20 – 25
PIR-platen12 – 14 cm€ 25 – 30
Geïsoleerde platen 12 – 14 cm€ 50 – 200 
Papiervlokken16 – 21 cm€ 20 – 35
Cellulose 16 – 21 cm€ 20 – 30

Het overzicht maakt duidelijk dat glaswol en EPS de goedkoopste vormen dakisolatie zijn, terwijl geïsoleerde platen het duurste isolatiemateriaal is. Hou er echter rekening mee dat de prijs voor dakisolatie meer omvat dan enkel materiaalkosten. Om een goed beeld te hebben van de totaalprijs, kijk je best ook naar de plaatsingskosten. 

PUR-schuim is bijvoorbeeld duurder dan glaswol dekens en EPS-platen, maar omdat het plaatsingsproces heel eenvoudig en snel is, bespaar je serieus op de installatiekosten.

Vergelijk je graag prijsvoorstellen op maat?

Dak isoleren: alle opties op een rijtje 

Het type dak (schuin of plat dak) heeft een grote invloed op de soorten dakisolatie die je kunt laten plaatsen.

Bovendien kan je kiezen of je de isolatie langs binnen of langs buiten laat aanbrengen. Hieronder bespreken we kort de mogelijkheden. 

Schuin dak isoleren 

Een schuin of hellend dak kan je zowel aan de binnen- als buitenzijde isoleren. De isolatie langs binnen plaatsen is een handige, goedkope en efficiënte optie voor schuine daken. 

Ben je echter van plan grote renovatiewerken door te voeren? Of wil je een nieuwbouw plaatsen? Dan is langs buiten isoleren een betere optie.

De kostprijs ligt inderdaad hoger, maar de isolatiewaarde van je dak is beter en je dakconstructie zit mee in de isolatieschil. Op lange termijn is langs buiten isoleren daarom voordeliger. 

Plat dak isoleren 

Een plat dak van isolatie voorzien, is iets complexer. Hier heb je de keuze tussen drie isolatiemethodes: een warm dak, een koud dak of een omgekeerd dak.

Opnieuw hangt de keuze af van de vraag of je renovatiewerken of een nieuwbouw plant en of je jouw bestaande dakbedekking kunt/wil laten verwijderen.

Tot slot maak je voor jezelf best ook uit of je op het platte dak wil kunnen lopen. Als dit het geval is, kies je best voor een omkeerdak.

Specialist inschakelen

Voordelen en nadelen van mijn dak isoleren

Dakisolatie komt eigenlijk voornamelijk met voordelen. Hieronder geven we een handig overzicht van de voor- en nadelen. 

Voordelen 

Je dak van isolatie voorzien zorgt onder andere voor de volgende voordelen

 • Dakisolatie doet je heel wat kosten besparen. Je verliest minder warmte langs het dak, waardoor je ook minder moet stoken om je woning warm te houden. Dit zorgt ervoor dat je bespaart op je energiefactuur. Tevens kom je ook in aanmerking voor premies van de Vlaamse overheid. 
 • Je dak isoleren is milieuvriendelijk. Je CO2-uitstoot komt een stuk lager te liggen en je woning is over het algemeen energiezuiniger. 
 • Bovendien zorgt dakisolatie voor een aangenaam leefklimaat binnenshuis. Tijdens de zomer houdt het de warmte buiten en in de winter blijft het langer warm. Ook reguleert isolatie de vochtigheid binnenshuis op een optimale manier. 
 • Dakisolatie aan de buitenzijde van de dakconstructie, doet je dak langer meegaan en maakt het bovendien minder kwetsbaar voor vocht- en schimmelproblemen. 

Nadelen

In principe zijn er ook enkele nadelen verbonden aan dakisolatie. Deze situeren zich echter allemaal op korte termijn. 

 • Hoge kostprijs. Dakisolatie kan duur zijn. Als je niet langs de binnenzijde kunt isoleren, vinden de isolatiewerken aan de buitenkant plaats. Dit betekent dat je een volledige dakrenovatie moet laten doorvoeren: een specialist verwijdert je dakbedekking, brengt het isolatiemateriaal aan en monteert vervolgens de (nieuwe) dakbekleding. Daarom betaal je al snel 60 tot 100 euro per vierkante meter. 
 • Overlast of hinder. Tijdens de isolatiewerken betreden en verlaten deskundigen regelmatig je woning. Dit kan voor hinder zorgen. Het is daarom verstandig om je buren op voorhand te verwittigen: zo voorkom je eventuele problemen of klachten.
Offertes dakisolatie vergelijken

Wil je jouw dak isoleren? Vergelijk offertes en isolatiespecialisten

Een goede dakisolatie is een grote investering die voor heel wat voordelen zorgt. Gelukkig kan je besparen op de kosten door offertes aan te vragen.

Door bovenstaand offerteformulier in te vullen, kom je in contact met meerdere isolatiespecialisten uit jouw regio. Zij geven je prijsvoorstellen, adviezen en meer info over dakisolatie. Het is volledig gratis en vrijblijvend. 

Snel en gratis offertes vergelijken?